www.pathfinder.gr

www.arionmusic.com

ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ;

Με πλεονέκτημα την πολυεπίπεδη αφήγηση και τις παράλληλες ιστορίες, το ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ξεχωρίζει και για την χρήση τεχνικών που βλέπουμε για πρώτη φορά. Θαυμάσια είναι η δουλειά από τον Ανδρέα Ζαφειράτο, o οποίος ευθύνεται για τα comics που σχεδιάζει ο Μικρός με τις πιτζάμες. Ενταγμένα πλήρως στην νουάρ αισθητική της ταινίας, μας βάζουν στο μυαλό του μικρού ήρωα ενώ ταυτόχρονα προωθούν τη δράση. Είναι η πρώτη φορά που comics (όχι animation) χρησιμοποιούνται έτσι σε ταινία και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Μπορείτε να δείτε άλλες δουλειές του Ανδρέα Ζαφειράτου κάνοντας κλίκ ΕΔΩ!

Από την άλλη ο Magic Billy κινείται σε ένα 3D οnline κόσμο σπάζοντας κωδικούς και αναζητώντας το "τεχνοφιλαράκι" του. Στον τομέα αυτό η δουλειά της εταιρίας Post Reality είναι εντυπωσιακή. Δίπλα στους ήρωες ή και μαζί - real ή computerized - τα σχόλια του υπολογιστή του Magic Billy προσφέρουν πολλά στην κεντρική αφήγηση. 

Τέλος ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στον ήχο της ταινίας. Με αρκετές διαφορετικές πρόζες (μεγαφωνικές, ραδιοφωνικές, υποκλεμμένες) αλλά και ειδικά εφέ, μουσικές και τραγούδια η ταινία καταφέρνει να απευθυνθεί όχι μόνο στην όραση άλλα και στην ακοή του θεατή. Για πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε τέτοια έκταση σε Ελληνική παραγωγή το ψηφιακό σύστημα DTS που αναλύει τον ήχο σε πολλά περιφερειακά κανάλια.

Το ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ αρνείται να μπει σε καλούπια δίνοντας μια δική του άποψη για το σύγχρονο φιλμ νουάρ. Και αποδεικνύει ότι καμιά φορά η πραγματικότητα αντιγράφει τον κινηματογράφο.

 







 

 

www.pathfinder.gr

www.startpoint.gr

www.mytilene.gr/amfm