www.pathfinder.gr

www.arionmusic.com

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Το Cinenews.gr βρίσκεται κοντά στις πρωτοπόρες προσπάθειες στο χώρο του Ελληνικού Κινηματογράφου. Το ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ Σ' ΟΛΑ θα μπορούσε να είναι σύνθημα σε τοίχο των Εξαρχείων ή ακόμα και στάση ζωής. Ξεκίνησε σαν μια ταινία φαντασίας, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Η ζωή όμως παίζει περίεργα παιχνίδια και η φαντασία της ταινίας επιβεβαιώθηκε από την πραγματικότητα.

Η ταινία μιλάει για Ραδιενεργά Απόβλητα, που θάβονται παράνομα σε φορτία και όπλα. Και δυστυχώς η πραγματικότητα επιβεβαίωσε πρόσφατα αυτή την υπόθεση. Ραδιενεργά υλικά (έστω και απεμπλουτισμένα) "θάφτηκαν" παράνομα σε πολεμικό υλικό, που χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες μεριές του πλανήτη.

Επίσης κύριο στοιχείο της ταινίας είναι οι Αγνοούμενοι και οι Φορείς Ραδιενέργειας. Καθημερινοί άνθρωποι, που ζουν με το άγχος αν έχουν "προσβληθεί" από βλαβερή ακτινοβολία. Επίσης δυστυχώς, απλοί άνθρωποι (φαντάροι και κάτοικοι βομβαρδισμένων περιοχών) ζουν με την αγωνία αν έχουν εκτεθεί σε ραδιενέργεια. Άνθρωποι που θα εξετάζονται τακτικά, για το φόβο της αρρώστιας

Τέλος στην ταινία παρουσιάζεται ένας πλοιοκτήτης, που δολοφονείται, ενώ στην ουσία αυτοκτονεί. Όλοι γνωρίζουμε ότι στην πραγματικότητα ένας πλοιοκτήτης αυτοκτόνησε πρόσφατα, ενώ στην ουσία δολοφονήθηκε (από τις τύψεις και την δημόσια κατακραυγή).

Προφανώς τίποτε από τα παραπάνω γεγονότα δεν είχε συμβεί όταν γράφονταν το σενάριο ή όταν γυρίζονταν η ταινία. Οι συμπτώσεις είναι τρομακτικές. Η επιβεβαίωση της ταινίας μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι το μέλλον είναι ίσως, πιο κοντά απ' ότι φανταζόμαστε. Και ίσως θα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα όσο είναι ακόμα καιρός.

Στο αφιέρωμα αυτό του Cinenews.gr θα βρείτε άφθονες πληροφορίες για την ταινία. Τις επόμενες εβδομάδες θα προστεθεί επιπλέον ενδιαφέρον υλικό. Έρχονται Συνεντεύξεις, φωτογραφίες αλλά και ένας Διαγωνισμός με δώρο προσκλήσεις για να δείτε την ταινία.

Η ταινία είναι μια παραγωγή του γνωστού σκηνοθέτη Διονύση Γρηγοράτου, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της ΕΡΤ Α.Ε., της ΤΟΝΙΚΟΝ Ε.Π.Ε. και της POST REALITY A.E.