www.pathfinder.gr

www.arionmusic.com

ΣΥΝΟΨΗ

Βρισκόμαστε σε μια πόλη που πνίγεται από το νέφος και κάθε λογής ρύπανση.  Κεντρικός ήρωας στην ταινία είναι ο ΑΝΤΡΑΣ - με μυστήριο παρελθόν - που γίνεται ντετέκτιβ και δείχνει βγαλμένος από ασπρόμαυρη αστυνομική ταινία. Φτάνοντας σε μια οριακά κρίσιμη φάση της ζωής του γνωρίζει την Τούλα, μια γυναίκα που τον γλιτώνει από τον θάνατο. Η Τούλα είναι β' φωνή στο σκυλάδικο DOG-ROCK και έχει τους θαυμαστές της. Δεν ξεχνάει όμως στον αγνοούμενο ναυτικό σύζυγό της.

Όσο ο ΑΝΤΡΑΣ μπλέκει στα ερωτικά δίχτυα της Τούλας ανακαλύπτει πως έχει μόνο δύο επιλογές. Είτε να βρει τον άντρα της οπότε την χάνει είτε να της επιστρέψει ένα πιστοποιητικό θανάτου για να έχει ελπίδες να την κερδίσει. Ταυτόχρονα όμως μπλέκεται σε μια υπόθεση με ραδιενεργά απόβλητα και ένα πλοίο φάντασμα.

Πέρα από την νουάρ αφήγηση της αναζήτησης του ΑΝΤΡΑ στην ιστορία συγκλίνουν δυο επιμέρους αφηγήσεις. Στο κέντρο της πρώτης βρίσκεται ο Magic Billy ένας νεαρός hacker που σπάζοντας κωδικούς μπλέκεται στην ίδια υπόθεση ραδιενεργών αποβλήτων. Ταυτόχρονα όμως αναζητά και το "ψηφιακό" του alter ego, που στην ουσία πρόκειται για τον εαυτό του που ο ίδιος αγνοεί. Από την άλλη έχουμε τον Μικρό με τις πιτζάμες - γιο της Τούλας. Ο 8χρονος ζωγραφίζει comics προσπαθώντας να συνθέσει μια πραγματικότητα καλύτερη από αυτή που ζει. Στα όνειρά του ο πατέρας του είναι ζωντανός στο υποβρύχιο του Captain Nemo, 20000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα.

Και οι τρεις αφηγήσεις μαζί με αρκετούς άλλους ενδιαφέροντες χαρακτήρες δένουν μοναδικά και αλληλοσυμπληρώνονται οδηγώντας σε ένα απρόσμενο φινάλε που ξαφνιάζει αλλά και προβληματίζει.